Meditation Garden

Bethesda, MD

In 2013, KBLA was contracted to re-design the enclosed back yard property area of a single family residence, up in the Washington, DC National Naval Medical Center area.  Project clients requested that design work address utilitarian enhancements for both existing site elements and added usage within property space.  Added enhancements were developed in unison with a multi-faceted system of experiences, textures, colors and other devises that facilitate meditation.

Preliminary concept illustrative

Preliminary concept illustrative

Preliminary concept illustrative

Preliminary concept illustrative

Preliminary concept illustrative

Preliminary concept illustrative

pano 6.jpg
thumbnail-3.jpg
pano 7.jpg
pano+1.jpg
Step.jpg
7 - website.jpg
7-2.jpg
Pre-demolition and construction - 2013. Property area pool was removed and cramped basement entrance stairway was reversed. New stair alignment and terraced grade provided improved basement views / natural lighting, as well as more direct access to new off-street parking @ new fence & gate alignment.

Pre-demolition and construction - 2013. Property area pool was removed and cramped basement entrance stairway was reversed. New stair alignment and terraced grade provided improved basement views / natural lighting, as well as more direct access to new off-street parking @ new fence & gate alignment.

Pre-demolition and construction - 2013.

Pre-demolition and construction - 2013.

Content Copy: Kirk Bereuter Landscape Architecture, LLC. All rights reserved